VISA
Öğrenci vizenizi alın veya öğrenci oturma izninizi yenileyin.
Ayrılmadan önce
Fransa’ya giriş ve Fransa’da uzun süreli kalış koşulları düzenlenmiştir ve turist olarak kalış koşullarından farklıdır. Yaklaşık otuz ülkede, “öğrenci” vizesine başvurma ve vize verme prosedürü değiştirilmiştir.
Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı vatandaşları Fransa’ya istedikleri gibi girebilir ve kalabilirler: ziyaretlerinden önce vize almalarına gerek yoktur.
Öte yandan, diğer ülke vatandaşlarının Fransa’ya girişlerinde vizeye sahip olmaları gerekmektedir. Uluslararası öğrencilerden gelen tüm başvuruları kapsayacak şekilde farklı vize kategorileri bulunmaktadır. Konsolosluk hizmetleri, yürürlükteki yönetmeliklere uygun olarak vize başvurularını işleme koymaktan sorumludur.
Öğrenci vizeleri aşağıdakiler için mevcuttur kısa ve uzun süreli konaklama. Daha fazla bilgi için lütfen Yurtdışındaki Fransız büyükelçilikleri ve konsoloslukları.
Zorunlu çevrimiçi prosedür
Yükseköğretim kurumlarına kayıtta olduğu gibi, öğrenci vizesi verme prosedürü de aşağıdaki ülkelerin vatandaşları için çevrimiçi olarak gerçekleştirilmelidir:
Algérie
Argentine
Bénin
Brésil
Cameroun
Canada
Chili
Chine
Colombie
Congo Brazzaville
Corée
Côte d’Ivoire
États-Unis
Gabon
Guinée
Ile Maurice
Inde
Japon
Liban
Madagascar
Mali
Maroc
Mexique
Russie
Sénégal
Taiwan
Tunisie
Turquie
Vietnam
Eğitim için uzun süreli vize – Oturma izni (VLS-TS)
Bu yeni vize, altı aydan daha uzun bir süre için bir Fransız kamu veya özel yüksek öğrenim kurumunda eğitimlerine devam etmek isteyen yabancı öğrencilere (araştırmacılar hariç) verilmektedir.
Oturma iznine eşdeğerdir: 1 Haziran 2009’dan bu yana, bu tür vize sahipleri artık yenilenebilir oturma izni için valiliğe başvurmak zorunda değildir. Ancak, bu tür vize sahipleri OFII (Office Français de l’Immigration et de l’Intégration) ile bir dizi formaliteyi tamamlamalıdır. Özellikle, Fransa’ya varır varmaz, OFII’ye alındı onaylı taahhütlü bir mektup (LRAR) göndermelisiniz:
- Vizeyi veren makam tarafından ibraz edilen ve mühürlenen OFII sertifika başvuru formu,
- Pasaportun bilgileri, sahibinin kimliğini ve Fransa’ya veya Schengen bölgesine girişi belgeleyen damgayı içeren sayfalarının bir kopyası.
OFII daha sonra bir tıbbi muayeneye katılmak için bir davetiye çıkaracak ve bunu bir kabul ziyareti izleyebilecektir.
Her durumda 60 Avro tutarında bir ücret ödenmesi gerekmektedir.
Fransa’ya vardığınızda
Öğrenciler bu formaliteleri uyruklarına göre tamamlamalıdır:
Avrupa Birliği vatandaşları için :
- Serbest çalışan genç araştırmacılar: formalite gerekmez.
- İş sözleşmesi olan genç araştırmacılar için: 1 Temmuz 2008’den itibaren, sadece Fransız yüksek lisans derecesine sahip olmayan Romen ve Bulgarların geçici işçi oturma izni için başvurmaları gerekecektir. Bu kart iş sözleşmesi süresince geçerli olacaktır. Diğerlerinin herhangi bir şey yapması gerekmeyecektir.
AB vatandaşı olmayanlar için :
- Oturma izni olarak geçerli uzun süreli vize ile Fransa’ya giriş yapan öğrenciler VLS’lerini onaylatmalıdır. çevrimiçi.
- “Öğrenci” vizesi (CESEDA L313-7) almış olan genç araştırmacılar için: öğrenci ikamet izni için başvuruda bulunun (Eylül-Aralık ayları arasında AGORA’da, bu dönem dışında valilikte). OFII’de tıbbi muayene zorunludur.
- “Bilimsel” vize (CESEDA L313-8) almış genç araştırmacılar için: Bilimsel ikamet izni için Valiliğe başvurun. OFII’de tıbbi muayene zorunludur. İşvereninizin bir ücret ödemesi gerekecektir.
Fransa’da atılacak adımlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın